• ZÁLOŽKA 2018

          • Téma: Milan Rastislav Štefánik alebo iné významné osobnosti, ktoré spájajú Čechov a Slovákov

            Tento rok sme sa opäť zapojili do projektu „Záložka spája školy.“ Výborná téma, žiaci nemali problém s realizáciou. Tento rok vznikli kreatívne záložky, čo nás potešilo. Do projektu sa zapojilo zhruba rovnaké množstvo žiakov ako vlani. Potešili nás aj partnerské záložky z Hotelovej akadémie Liptovský Mikuláš. Uverejňujeme fotku piatich najkrajších záložiek a záložky z partnerskej Hotelovej akadémie v Liptovskom Mikuláši.

            koordinátor Jana Matejčíková

            FOTO

          • Oznam

          • Spoločnosť unit QQ dnes spustila prieskum profesijných preferencií a zamestnaneckých postojov súčasných študentov stredných a vysokých škôl. Každý, kto vyplní dotazník bude zaradený do žrebovania o LET V HURRICANEFACTORY. Zapojiť sa môže študent strednej alebo vysokej školy, ktorý už dosiahol vek 18 rokov. Všetky informácie nájdete na www.unitQQ.sk/súťaž.

          • Pozvánka na plenárnu schôdzu rodičovského združenia

          • Výbor Rady rodičovského združenia pozýva rodičov na plenárnu schôdzu, ktorá sa uskutoční
            dňa 13. októbra 2018 (sobota) o 9.30 h v aule školy.

            Po plenárnom zasadnutí budú pokračovať triedne schôdze a pohovory rodičov s vyučujúcimi.

            Prosíme rodičov o účasť.

                                                                                                                                                      Ing. Darina Šlosarová
                                                                                                                                                           riaditeľka školy

          • Workshop inovácií na našej škole

          • Dňa 12. septembra 2018 sa 29 žiakov 4. ročníka zúčastnilo na workshope inovácií, ktorý organizovali na našej škole lektori Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry v rámci projektu EÚ inovujme.sk.

            Po úvodnom oboznámení sa s problematikou inovácií sme absolvovali test kreativity, v ktorom sme dosiahli nadpriemerné výsledky, čo nám urobilo veľkú radosť. Potom nasledovala práca v tímoch na zadanú tému. Svoje nápady na zvýšenie predaja kníh kníhkupectva Martinus sme prezentovali pred spolužiakmi a vyučujúcimi našej školy. Veľmi nás potešilo, že naše nápady lektori predložia aj uvedenej firme a možno niektorý z nápadov Martinus aj využije v praxi. Účasť na workshope bola príjemným zážitkom aj vďaka priateľskému prístupu lektorov a tvorivej atmosfére počas celej akcie. Zábavným spôsobom sme sa veľa naučili a presvedčili sme sa, že aj študenti môžu realizovať svoje nápady, využiť svoju kreativitu v reálnom živote a byť prínosom pre inovácie na Slovensku.

            Činnosť na stredných školách aj na Facebooku v galérii: https://www.facebook.com/pg/inovujmesk-1830566700548851/photos/?ref=page_internal.

            CERTIFIKÁT

          • Úradné hodiny

          • Úradné hodiny
            počas letných prázdnin

            pondelok – piatok
            7.30 – 12.30 h

                                                                                  Ing. Darina Šlosarová
                                                                                 riaditeľka školy

          • Iná tvár študentov

          • V rámci predmetu etická výchova žiaci zrealizovali dobrovoľnú finančnú zbierku. Výťažok darovali Simone Strelcovej – ťažko zdravotne postihnutej študentke UMB, ktorá na našej škole ukončila štúdium v roku 2015.

          • Študentská konferencia

          • Medzinárodná výzva Global Money Week 2018 priniesla v marci na našej škole mesiac finančnej gramotnosti.

            J. Krišťák z III. B triedy zhotovil aktuálnu nástenku o Eure, neskôr predstavil spolužiakom prezentáciu o Histórii falšovania. Pokračovali sme vyhlásením literárnej súťaže o najlepšiu esej pre žiakov 1. – 3. ročníka. Zapojilo sa 36 žiakov, pričom 26 žiakov spracovalo tému Mama Hotel, alebo prečo ostávajú tridsiatnici bývať u rodičov a tému Sám sebe šéfom spracovalo 11 žiakov. V rámci predmetu cvičenia z bankovníctva sa žiaci B. Samolejová, D. Rusková z III. B a D. Ďurica z III. C triedy prezentovali vlastnými prezentáciami na bankovú problematiku. Trojica žiakov A. Šinkovkinová, S. Úradníková, S. Vaník z I. C spracovala problematiku vývoja peňazí na Slovensku a prezentovala vo svojej triede. Nie menej zaujímavá bola práca o bitcoine – najprv anketa, jej vyhodnotenie a následne prezentácia pred spolužiakmi – M. Brada z III. B.Súťaž o finančnej gramotnosti, ktorú si pripravila a zrealizovala pre prvákov žiačka II. C triedy M. Sekerášová, predchádzala besede “Úvod do finančnej gramotnosti” s finančnou poradňou OVB Ing. Crmanovou, ktorú absolvovali všetci prváci.

            Všetky práce, ktoré sme postúpili do súťaže si môžete pozrieť na linku:
            https://onedrive.live.com/?id=90326D7CDF815D63%212772&cid=90326D7CDF815D63

            Do finále – na Študentskú konferenciu Poznaj svoje peniaze postúpili a našu školu reprezentovali N. Gurská (II. C), L. Kršňavá (III. C), J. Krišťák (III. B, neúčasť z dôvodu PN). Ďakujeme Vám, dievčatá!

             

            Študentskú konferenciu organizovala Nadácia pre deti Slovenska a Nadácia Slovenskej sporiteľne
            14. a 15. 06. 2018 v centrále Slovenskej sporiteľne, a. s. v Bratislave.

          • Finále súťaže Môj projekt pre región

          • Dňa 14. júna 2018 sa v Banskej Bystrici konalo celoslovenské finále súťaže Môj projekt pre región, na ktorom nás reprezentovali dve žiačky III.A triedy, Adriana Tamášová a Ivana Miklóšiová. Ich úlohou bolo vypracovať projekt pre podporu cestovného ruchu v našom regióne. Súťaž pozostávala z dvoch kôl. V prvom bolo úlohou súťažiacich natočiť videoprezentáciu projektu. Zo všetkých prezentácii porota vybrala najzaujímavejšie, ktoré potom autori osobne prezentovali na finále v Banskej Bystrici. Naše žiačky s netradičnou témou „Tajomstvá Banskej Bystrice“ zaujali porotu a aj keď neobsadili stupne víťazov, dôstojne reprezentoval školu a región.

            Link na video:

            https://www.youtube.com/watch?v=B0p36w097nw&feature=youtu.be

          • Zúčastnili sme sa projektu Quo vadis?

          • Projektu Quo vadis? sme sa zúčastnili na základe ponuky Verejnej knižnice Mikuláša Kováča v Banskej Bystrici. Zámerom bolo zvýšiť povedomie žiakov o nutnosti celoživotného osobného rozvoja, naučiť sa stanovovať osobné a pracovné ciele a zvládať životné situácie spojené s prípadným neúspechom. Projekt pozostával z piatich workshopov a realizoval sa v priestoroch knižnice.

            Oslovilo nás najmä to, že sme sa mohli osobne stretnúť s profesionálnymi kaučkami a pod ich vedením realizovať praktický tréning z oblasti sebarealizácie. Vyskúšali sme arteterapiu, jogu smiechu i tréning pamäti.

            viac info

             

    • Kontakty

      • Obchodná akadémia Mareka Frauwirtha, Tajovského 25, 975 73 Banská Bystrica
      • +421 48 423 07 00 - sekretariát
      • Tajovského 25, 975 73 Banská Bystrica 975 73 Banská Bystrica Slovakia
    • Prihlásenie