• Oznam
          • Oznam

          • Vážení stravníci,

            všetky pokyny ohľadom stravovania sa nachádzajú na webovej stránke školy o školeškolská jedáleň.

            1. Základné informácie – Prihláška na stravovanie
            2. Platby -  VS pre žiakov 1. ročníka bude zatiaľ 512,
              a do správy uviesť: OA, meno a triedu. Po sprístupnení EDUPAGE to bude číslo vygenerované systémom.

            Prihlášku na stravovanie vypĺňajú každý školský rok všetci žiaci, ktorí sa budú stravovať (aj tí, ktorým prešli kredity z minulého obdobia).

            Poplatky v hotovosti u vedúcej ŠJ:

            2,00 €    -   poplatok za ČIP  (pokiaľ žiak nemá ISIC kartu)

            4,00 €    -   režijný poplatok  (platí  každý stravník, včetne  zamestnancov)

            Tím, ktorí zaplatili uvedené poplatky na bankový účet, ktorý je uvedený pri platbe za obedy, bude tento pripísaný ako kredit za obedy a bude nutné, ho zaplatiť v hotovosti u vedúcej ŠJ.

        • Beh olympijského dňa
          • Beh olympijského dňa

          • Olympijský deň je oveľa viac než len športové podujatie, je to deň, keď sa každý človek vo svete môže stať aktívnym, môže sa dozvedieť o olympijských hodnotách a objaviť nové športy. Prostredníctvom troch pilierov Olympijského dňa: „ Hýb sa! Uč sa! Objavuj!“, SOŠV organizuje športové, kultúrne a vzdelávacie aktivity, zabezpečuje propagáciu olympijských myšlienok po celom Slovensku. Do tejto výzvy, ktorá sa niesla v duchu pohybu, vzdelávania a poznávania, sa opäť po dlhých mesiacoch bez športu na školách zapojili aj žiaci našej obchodnej akadémie. Atletický štadión Strednej športovej školy v Banskej Bystrici v spolupráci s  Centrom voľného času - Junior  BB, Olympijským klubom BB, BBSK a mestom BB sa stal dejiskom Olympijského dňa 23. júna 2021, kde prostredníctvom symbolického behu  žiaci  rozvíjali svoje pohybové schopnosti. Môžeme skonštatovať, že v súčasnej náročnej dobe pre život, šport všetci naši športovci zapojení do behu sa stali víťazmi.  Nie je dôležité vyhrať, ale zúčastniť sa a to potvrdili aj naši žiaci v zložení družstva - Laura Debnárová a Bibiana Kostrábová z I. A, Matej Mikuštiak z II. B, Barbara Macáková, Bianka Macáková a Anna Plšková z II. C.

             PaedDr. Daniela Biela, PhD.

        • Aj my pomáhame...
          • Aj my pomáhame...

          • Na posledných hodinách ETV sme sa zaoberali prosociálnym správaním – nezištná pomoc, darovanie a delenie sa, spolupráca. Nechceli sme ostať len pri teórii, preto sme sa rozhodli podporiť útulok „Pes v núdzi“ vo Zvolene. Zorganizovali sme finančnú zbierku, nakúpili sme krmivo pre psov a spolužiaci ho dnes, 24. júna 2021, odovzdali majiteľke. Veríme, že sme zopár štvornohých kamarátov potešili. Na fotke vidieť výsledok nášho snaženia.

            Etikári z II. B

        • Mladý podnikavec – workshopy finančnej gramotnosti pre žiakov stredných škôl
          • Mladý podnikavec – workshopy finančnej gramotnosti pre žiakov stredných škôl

          • Naša škola je v školských rokoch 2020 – 2022 súčasťou projektu „Mladý podnikavec – workshopy finančnej gramotnosti pre žiakov stredných škôl“ - kód projektu: 312011ACM6.

            Tento projekt sa realizuje vďaka podpore z Európskeho sociálneho fondu a Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci Operačného programu Ľudské zdroje a výzvy OPLZ-PO1/2019/DOP/1.1.1-01 – Podpora zlepšovania študijných výsledkov a kompetencií žiakov.

            Žiaci 3. a 4. ročníka v rámci projektu absolvujú workshopy, online webináre a konzultácie s odbornými lektormi v oblasti rozvoja finančnej gramotnosti. Žiaci získajú vedomosti a skúsenosti v problematike osobných financií, investovania, sporenia a všeobecného hospodárenia s peniazmi. Každý žiak po absolvovaní všetkých stretnutí získa certifikát a príručku finančnej gramotnosti v elektronickej alebo tlačenej verzii.

        • Vážení rodičia budúcich prvákov!
          • Vážení rodičia budúcich prvákov!

          • Dávame Vám do pozornosti možnosť objednať pre Vaše dieťa medzinárodný preukaz ISIC/EURO˂26, ktorý je identifikačným preukazom žiaka našej školy (viac o preukaze nájdete v priloženom letáku).

             

            Preukazy sa objednávajú hromadne:

            1. ak do 04.06.2021 doručíte na našu školu vyplnené a podpísané žiadosti a uhradíte poplatok 20,- EUR,  preukazy budú vybavené a pripravené na prevzatie do 09.07.2021,

            2. druhé kolo objednávania preukazov bude prebiehať začiatkom školského roka v septembri, teda preukaz bude vybavený až koncom septembra.

            ISIC_ziadost.pdf

            ISIC_letak.pdf

        • Výsledky prijímacích skúšok
          • Výsledky prijímacích skúšok

          • Prijimacie_skusky_vysledky_2021.pdf

            Komunikácia školy a zákonného zástupcu uchádzača bude prebiehať prostredníctvom edupage konta, emailu alebo poštou.

             

            Prijatý uchádzač
            Zákonný zástupca prijatého uchádzača má povinnosť po doručení rozhodnutia (edupage, email, pošta) záväzne nahlásiť riaditeľke strednej školy nastúpenie/nenastúpenie na štúdium. V prípade, že sa rozhodol nastúpiť, musí zákonný zástupca pripojiť podpísané a oscanované potvrdenie o nastúpení.

            Vzor tlačiva potvrdenie o nastúpení nájdete (dokument): ZAVAZNE_POTVRDENIE_2021.docx
            Vzor tlačiva potvrdenie o nastúpení nájdete (PDF súbor): ZAVAZNE_POTVRDENIE_2021.pdf

             

            Neprijatý uchádzač pre nedostatok miesta
            Zákonný zástupca uchádzača, ktorý nebol prijatý a má záujem o štúdium na obchodnej akadémii, musí podať riaditeľke školy odvolanie.

            Vzor odvolania proti rozhodnutiu o neprijatí nájdete (dokument): OA_ODVOLANIE_2021_2022_vzor.docx
            Vzor odvolania proti rozhodnutiu o neprijatí nájdete (PDF súbor): OA_ODVOLANIE_2021_2022_vzor.pdf

             

            Informácie poskytujeme na:
            tel. číslo: 048/423 07 00
            e-mail: oatajbb@gmail.com.

             

        • Prijímacie skúšky – aktualizácia
          • Prijímacie skúšky – aktualizácia

          • Podmienky vstupu do objektu školy a školského zariadenia upravuje vyhláška Úradu verejného zdravotníctva SR č. 200/2021 z dňa 30. 4. 2021.

            Do objektu školy a školského zariadenia je možný vstup za účelom prijímacieho konania bez potreby preukázania sa negatívnym výsledkom testu na ochorenie COVID – 19.

        • Oznam
          • Oznam

          • V zmysle §150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. a v zmysle § 3 ods. 10 vyhlášky MŠVVaŠ SR č. 518/2010 Z. z., ktorou sa mení vyhláška č. 231/2009 Z. z. Vám oznamujem, že v dňoch 3. a 10. mája udeľujem žiakom riaditeľské voľno z organizačných dôvodov.

            V týchto dňoch sa v škole uskutočnia prijímacie skúšky a vzhľadom na epidemiologickú situáciu je nutné obmedziť pohyb osôb v budove školy. Vyučovanie bude pokračovať 4. mája, resp. 11. mája 2021 podľa platného COVID automatu.

                                                     Mgr. Lívia Žuffová
                                                      riaditeľka školy

        • Oznam prijímacie skúšky
          • Oznam prijímacie skúšky

          • Do budovy Obchodnej akadémie, Banská Bystrica, v ktorej sa konajú prijímacie skúšky, môžu vstupovať iba uchádzači o štúdium, okrem nevyhnutného sprievodu zdravotne ťažko postihnutých osôb. Rodičia ostatných uchádzačov do budovy nevstupujú.

            V zmysle aktuálne platnej vyhlášky  sa uchádzač preukazuje negatívnym výsledkom RT_PCT testu alebo antigénovým testom nie starším ako 7 dní, alebo má výnimky z preukázania sa negatívnym výsledkom testu. Škola pri vstupe do budovy postupuje v zmysle vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva.

            V priestoroch školy a školského zariadenia musia mať všetky osoby po celú dobu prekryté horné dýchacie cesty podľa aktuálne platnej vyhlášky Úradu verejného zdravia

            Každý žiak používa vlastné písacie potreby.

            Ak sa žiak nemôže pre závažné dôvody dostaviť na prijímacie pohovory, najmä karanténa a choroba, predloží jeho zákonný zástupca žiadosť o povolenie vykonať skúšku v náhradnom termíne. Žiadosť je potrebné predložiť akonáhle sa dozviete o dôvode neúčasti, najneskôr v deň prijímacích skúšok na e-mailovú adresu oatajbb@gmail.com.

        •  Úspech v kraji
          • Úspech v kraji

          • Tešíme sa ďalšiemu úspechu našich žiakov. Na Krajskej prehliadke súťažných prác SOČ v odbore 15 Ekonomika a riadenie obsadila s prácou „Online marketing na sociálnych sieťach“ L. Šimončíková 2. miesto a bude nás reprezentovať v celoštátnom kole a s prácou „Aké dôležité je poistenie (nielen pre mladých“ E. Kováčová 4. miesto. Obe preukázali nielen odborné ale aj prezentačné zručnosti na vysokej úrovni, čím dôstojne reprezentovali nielen seba, ale aj školu. Ďakujeme a Laure držíme palce.

            Ing. Z. Biloveská, koordinátor SOČ

        • Ďalší úspech cvičných firiem na online veľtrhu
          • Ďalší úspech cvičných firiem na online veľtrhu

          • Dnes, 24. marca 2021 sme „onlinovali“ aj na veľtrhu. Veľtrh cvičných firiem zorganizovala, ako sa už stalo jarnou tradíciou, Súkromná obchodná akadémia v Žiari nad Hronom.

            Súťažilo 32 cvičných firiem z 12 škôl v kategóriách Naj slogan, Naj logoNaj elektronická prezentácia. Naše cvičné firmy v Žiari nikdy nechýbali a preto sme neporušili dobré zvyky ani tento rok!

            Dnes nás reprezentovala nová cvičná firma BiCykle, s. r. o., ktorú sme založili v októbri 2020 a rozbiehali podnikanie „dištančne“, nie z firemného officu, ale z obývačky, detskej izby, kuchyne...

            Stotožniť sa s novozaloženou firmou a pracovať na diaľku nie je vôbec jednoduchééé....

            Ďakujem zamestnancom, žiakom III. C, ktorí zamakali, ich elektronická prezentácia bola vybraná medzi sedem najlepších a ešte sa spolu tešíme z

            2. miesta v súťaži Naj logo!

             

            Ing. Jana Katonová

        • Oznam
          • Oznam

          • Milí rodičia, absolventi a priatelia školy,

            aj tento rok sa na Vás obraciame s prosbou o darovanie 2%  dane z príjmu pre našu Obchodnú akadémiu Banská Bystrica.  Z prostriedkov získaných odvedením 2% z Vašich daní budeme pokračovať v obnove počítačových učební, podporíme žiakov na súťažiach a plánujeme obnoviť nábytok v triedach. Taktiež by sme radi nakúpili šatňové skrinky,  a tým zvýšili komfort našich žiakov.

            Ak sa nám rozhodnete  pomôcť takýmto spôsobom, potrebné tlačivá si môžete stiahnuť z našej stránky.

            Za Vašu ochotu Vám vopred ďakujeme.

            LINK: vyhlásenie 2%

        •  SOČ – 43. ročník
          • SOČ – 43. ročník

          • V uplynulých dňoch prebehlo online školské kolo Stredoškolskej odbornej činnosti. Zúčastnili sa ho Ema Kováčová (práca: Aké dôležité je poistenie (aj pre mladých) a Laura Šimončíková (práca: Marketing na sociálnych sieťach) zo IV. C, ktoré našu školu budú reprezentovať aj na Krajskom kole 26. 03. 2021. Držíme im palce.

            Ing. Biloveská, koordinátor SOČ

    • Kontakty

      • Obchodná akadémia Mareka Frauwirtha, Tajovského 25, 975 73 Banská Bystrica
      • +421 48 423 07 00 - sekretariát
      • Tajovského 25, 975 73 Banská Bystrica 975 73 Banská Bystrica Slovakia
    • Prihlásenie