• Otvorenie školského roka 2022/2023
          • Otvorenie školského roka 2022/2023

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            dňa 5. septembra 2022 nastúpia žiaci na vyučovanie o 9.00 h.
            Žiaci 1. ročníka sa zhromaždia pred vchodom do auly OA, kde ich privíta vedenie školy a triedni učitelia.
            Žiaci 2. – 4. ročníka vstupujú do budovy žiackym vchodom.

            Rodič predkladá pri nástupe do školy a po každom prerušení dochádzky do školy a školského zariadenia v trvaní 5 a viac po sebe nasledujúcich vyučovacích dní  „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ žiaka.

            Žiaci 2. - 4. ročníka  vyhlásenie o bezpríznakovosti podajú elektronicky cez Edupage.
            Žiaci 1. ročníka podpísané vyhlásenie zákonným zástupcom si so sebou prinesú na otvorenie školského roka dňa 5. septembra 2022.

            Tlačivo nájdete tu: vyhlasenie_bepriznakovost.pdf

             

        • Oznam pre stravníkov v šk. roku 2022/2023
          • Oznam pre stravníkov v šk. roku 2022/2023

          • Stravovanie v školskej jedálni sa začína  05. 09. 2022.

            Všetci záujemcovia o stravovanie v ŠJ sa prihlásia na stravu u vedúcej ŠJ na základe riadne vyplnenej a podpísanej prihlášky, ktorá sa nachádza na stránke školy /o škole – školská jedáleň/.

            Kredit z minulého školského roka sa automaticky prenesie do nového školského roka.

            Obedy si môžu objednávať a prevziať len  stravníci, ktorí odovzdali prihlášku, zaplatili v hotovosti u vedúcej ŠJ režijný poplatok vo výške 4 eurá, majú funkčnú ISIC  kartu, alebo si u vedúcej  ŠJ zakúpili v hotovosti za 2 eurá ČIP, majú zaplatený a nabehnutý kredit za stravu /dá sa zistiť cez EDUPAGE/.

            Pri nasledujúcich platbách treba zadať VS, ktorý vygeneroval systém a dá sa pozrieť cez EDUPAGE, alebo osobe u vedúcej ŠJ.

            Všetky ostatné pokyny ohľadom stravovania sa nachádzajú na stránke školy – o škole – školská jedáleň.

            Katarína Dorotovičová
            vedúca ŠJ 

        • Športový deň na OA
          • Športový deň na OA

          • Záver školského roka na našej škole patril všetkým športovým nadšencom. Organizácia športového dňa sa niesla v olympijskej atmosfére s názvom „Rozhýb svoje telo a myseľ olympijskými aktivitami  a podpor EYOF v Banskej Bystrici“. Prinesením olympijskej vlajky, vypočutím si olympijskej hymny a v duchu  olympijských hodnôt, ktorými sú fair play, priateľstvo a rešpekt odštartovali jednotlivé súťaže. Už Marcus Tullius Cicero (106 – 43 p. n. l.), rímsky štátnik, rečník a filozof, napísal: „Sila poctivosti je taká veľká, že si ju vážime aj u tých, ktorých sme nikdy nevideli, ale aj – a to je ešte dôležitejšie – u svojich nepriateľov“.

            Žiaci športovali, súťažili v športových disciplínach: bedminton, stolný tenis, volejbal, chlapci si zmerali sily vo futbale. A stálo to zato! Žiaci umiestnení na prvých troch miestach v jednotlivých disciplínach boli odmenení, ale najviac ich potešila medaila, ktorá im žiarila na hrudi. O to viac potešilo úprimné vyznanie  jednej zo súťažiacich: „Najviac sa teším z medaily, v živote som také niečo nezískala“. Víťazov jednotlivých disciplín si môžete pozrieť vo fotogalérii.

            Žiaci, ktorí neprejavili záujem o aktívne pohybové aktivity, zmerali svoje znalosti  vo  vedomostnom kvíze „Čo vieš o olympizme“. Trojčlenné družstvá pomenované podľa dejiska uskutočnených olympijských hier bojovali od úvodného „hvizdu“. Kvíz mapoval vedomosti a celkový rozhľad zo športového sveta. Najúspešnejším tímom sa stalo družstvo pod názvom Lillehammer III. B, druhé miesto obsadilo družstvo III. C s názvom Vancouver a na treťom mieste sa umiestnilo družstvo Atény zložené zo žiakov I. A.    

            Zorganizovaním tejto akcie chce naša škola šíriť olympijské ideály, pripomenúť a zdôrazniť, že šport je celosvetovým fenoménom a prostriedkom k zdravšiemu životnému štýlu.  Tak, ako boli antické olympijské hry jedinečné, neopakovateľné a najmä inšpirujúce, verím, že aj tie naše boli práve takými. Víťazom srdečne gratulujeme, ale pre nás je každý účastník víťazom.

             

            Organizačný tím OA

      • Kontakty

        • Obchodná akadémia Mareka Frauwirtha, Tajovského 25, 975 73 Banská Bystrica
        • +421 48 423 07 00 - sekretariát
        • Tajovského 25, 975 73 Banská Bystrica 975 73 Banská Bystrica Slovakia
      • Prihlásenie